کد خبر: 3931257
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۱
مهندسی زندگی / 8

فیلم | آیا حسود هستیم؟

دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران اولین نشانه حسد را ناراحتی در دل بیان کرد و گفت: عیب‌جویی و غیبت، کارشکنی و قطع رابطه نشانه‌های عملی حسد است.

به گزارش ایکنا، زهره اخوان‌مقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش هفتم مجموعه آموزشی مهندسی زندگی به تشریح حق میزبان بر میهمان پرداخت و براساس روایات مطرح شده در این باره، گفت: حق صاحبخانه بر میهمان این است که اگر دعوت شد برود و اگر نمی‌رود خبر دهد.

وی در بخش هشتم سخنان خود در خصوص صفت حسد صحبت کرد و گفت: متأسفانه این صفت در جامعه ما کم نیست. حسد صفتی است که بیشتر ضرر آن به خود حسود می‌رسد تا به فردی که مورد حسادت واقع می‌شود.

حسد یعنی تمنای زوال نعمت دیگران. مثلاً فلان فرد خانه خریده و امیدواریم اتفاقی بیفتد که خانه از چنگش دربیاید؛ فلان دوستمان دانشگاه قبول شده و می‌خواهیم اتفاقی بیفتد که نتواند درسش را ادامه دهد. یعنی در دلمان می‌خواهیم نعمت از دستش دربیاید. اولین حسدورزی در دنیا حسادت قابیل به هابیل بود.

نشانه‌های حسد چیست و چه کسی حسود است؟ اولین نشانه حسد ناراحتی در دل است. هر وقت دیدید از نعمت دیگران در دلتان حرص می‌خورید بدانید که چیز خطرناکی در دلتان است و جلوی آن را بگیرید.

دومین نشانه این است که حسد در عمل خود را نشان می‌دهد. فرد حسود در عمل سه کار انجام می‌دهد: اول عیب‌جویی و غیبت می‌کند. پس فرد عیب‌جو و غیبت‌کننده حسود هم هست. دومین نشانه دشمنی و کارشکنی و سومین نشانه بی‌مهری و قطع رابطه است. حواسمان باشد نکند بی‌مهری و قطع رابطه ما به دیگران به دلیل حسادت باشد. حسادت مثل آتش می‌ماند از درون سلامت جسم و روح را از بین می‌برد.

انتهای پیام
captcha